Ska du sälja din bil?

Ska du sälja din bil? Idag finns det ju ganska många sätt att göra det på. Vi ska gå igenom ett par olika sätt du kan göra, så kan du själv sedan välja det sätt som passar dig.

Sälj till någon du känner

Fördelar: Snabbt och enkelt, kom närmare deb summadu vill ha, du vet att din bil är i goda händer.

Nackdelar: Att sälja till någon som står dig särskilt nära kan bli komplicerat om de vill ha en speciell uppgörelse eller om något felar med bilen.

Att sälja din bil till någon inom ditt nätverk kan vara det snabbaste, enklaste och överlag bästa sättet att göra det.

Till att börja med är det bekvämt. Allt du behöver göra är att skapa några inlägg på sociala medier och tagga dina vänner som kanske känner någon som är intresserad av att köpa.

Det kan också vara lukrativt. Du är mycket mer sannolikt att få numret du ber om från en familjevän än från en totalt främling som kommer att pruta ner dig så lågt som möjligt. Dock kan det vara så att de vill ha bättre pris, eller dela upp betalningen samt att det kan bli dumt om det är fel på bilen.

Sälj på Blocket

Fördelar: Enkelt att lägga upp annons, enkelt att sälja.

Nackdelar: Många mail/samtal men inget köp, prutning kan ske, svårt veta värdet

Blocket är vanligaste sättet att sälja, men det har både fördelar och nackdelar. Det kan vara svårt för dig att sätta rätt summa samt att du kan råka ut för oseriösa köpare.

Sälj via nätet

Du kan sälja bil via nätet via SäljaBilen.nu. De värderar din bil på nätet samt att de kan ta emot bilar som även har fel. Du får betalt direkt och det går snabbt och smidigt. 

17 Jan 2023

© 2024 Rallymixing.se. Alla rättigheter förbehållna.