Vad är rosenrot bra för?

Rosenrot, Rhodiola rosea tillhör släktet fetbladsväxter (Crassulacea). Det är den ni ser på bilden ovan. Sedan finns det även tillskott, som tillverkas av denna växt. Rosenrotextrakt anses ha adaptogena egenskaper, alltså att den anpassar sig till att hjälpa till mot stress eller mot trötthet. Om du är nyfiken på att hitta olika kosttillskott och läsa mer om dem, så kan du göra det på FitnessFrank

Vilken effekt har rosenrot?

Rosenrot kan användas under längre period utan uppehåll med samma verkan. Det har gjorts studier med detta tillskott för att se hur det påverkar prestationen vid fysisk ansträngning. Det har bland annat visat att de som använt sig av det då de tränat, de har fått en en förbättrad fysisk anpassningsförmåga utefter ansträningsnivån samt en minskad muskelslitning vid hård träning. 

En bra sak med rosenrot är att den verkar snabbt. Man kan redan efter 45 minuter då man taigt det känna av dess verkan. Den kan vara bra för att få en bättre mental skärpa eller för att kunna sova gott om natten och vakna utvilad.

Hitta rätt tillskott med rosenrot

Då det idag finns ganska många varianter av detta tillskott så är det bra att jämföra dem, så att du får den som passar dig. Det är bra att kolla på dess innehåll så att det är tillräckligt med de verksamma ämnena rosaviner. Du kan med fördel som sagt jämföra olika tillskott av rosenrot via FitnessFrank. 

17 May 2022

© 2024 Rallymixing.se. Alla rättigheter förbehållna.